Jobba som mattelärare hemifrån

Genom att alltfler i världen har en mycket stabil uppkoppling har det inneburit att en helt ny arbetsmarknad har dykt upp. Om man exempelvis är bra på matte finns det möjlighet att arbeta hemifrån som mattelärare. Detta är något som har blivit ännu tydligare under Covid-19, då alltfler har tvingats jobba hemmifrån. Därför kommmer denna artikel att gå igenom ett par tips när det gäller att jobba som mattelärare hemifrån.

Vad är en bra lärare?

Det första man bör tänka på innan man blir mattelärare hemifrån är att tänka på vad en bra mattelärare är. Matmatik är nämligen ett svårt ämne som många ungdomar har problem med. Därför kan det vara bra att läsa på online och se hur andra mattelärare genomför sina lektioner online. Det kan också vara bra att lyssna på olika föreläsningar från kända mattelärare så att man får inspiration kring lärandet.

Se till att ha rätt utrustning

När det gäller att vara lärare hemifrån behöver man säkerställa att man har rätt utrustning i hemmet. Det handlar bland annat att om att se till att man har en väldigt bra internetuppkoppling. För att minska risken för att man loggas ut under en lektion kan det vara bra att koppla upp datorn med en internetkabel. Genom att göra det kan inte wifi kopplas ner mitt under unvervisningen.

Det är också viktigt att se till att man har ett bra program där eleverna kan logga in och lyssna. Ett av de program som funkar bra heter Zoom och där kan eleverna både räcka upp handen genom att klicka på en knapp, samt skriva fråga till läraren. På så sätt är det inte speciellt annorlunda jämfört med att vara i ett klassrum.

farben-basic