Mattehjälp – träna samtidigt som du lär ut

Är du duktig på matte och vill hjälpa andra som tycker matte är lite klurigt att förstå sig på? Mattecentrum är en ideell förening som hjälper personer förstå och utveckla sin kunskaper i ämnet mattematik. Denna förening bedrivs av volontärer med goda kunskaper i matte och logiskt tänkande. Är du kanske ny i stan vill lära känna nya människor eller vill du bara dela med dig utav dina kunskaper kan Mattecentrum vara en bra samlingspunkt. Matte är ett viktigt ämne i skolan och förstår du grunderna blir det lättare att ta sig an de lite svårare uppgifterna. Det blir också lättare att förstå och utveckla sina kunskaper i andra ämnen såsom fysik och kemi. Skall du söka dig vidare till universitetet är det ett krav att du skall ha ett godkänt betyg i matematik.

Vägen mot kunskap

Mattematik har en historia som sträcker sig väldigt långt tillbaka i tiden. Människans vilja att lära sig någonting nytt och dess nyfikenhet har gjort att vi har kommit dit vi är idag. Mattematiken hjälper oss att förstå vår omvärld och hjälper oss fatta rätt beslut. Alla har vi nog någon gång fastnat i ett mattetal och känt att det är svårt att komma vidare. Tänk då om det fanns ett ställe man kunde gå till, ventilera sina frågor och få hjälp att lösa dem. Sedan ett par år tillbaka kan personer som har behov av mattehjälp gå till de så kallade räknestugorna. Dessa räknestugor erbjuds på många ställen i landet och drivs av engagerade volontärer. Detta är en ideell förening som hjälper barn och ungdomar i Sverige att bli lite bättre på mattematik. En samlingspunkt där barn och ungdomar kan analysera, resonera och diskutera mattematik.

Alla kan hjälpa till

Enligt kursplanen i mattematik för grundskolan skall mattematikstudierna utveckla elevens kunskap i ämnet matte men även visa hur matte kan användas i vardagen och inom andra ämnesområden. Kan du matte har du med andra ord lättare att klara dig i skolans övriga ämne men även ute i det vardagliga livet. Kanske du är den som kan och vill hjälpa barn och ungdomar i sin kamp att bli lite bättre på mattematik. Tänk vilken känsla att få hjälpa någon annan att bli bättre. Tänk att få dela med sig utav sina kunskaper och se barn och ungdomar växa i sin uppgift. Känner du en längtan efter att få hjälpa kan bemanning Stockholm hjälpa dig hitta det rätta stället. Genom att hjälpa andra kan du själv också lära dig själv någonting nytt.

farben-basic