Skolornas Matematiktävling – SM

 

Vet du med dig att du är en mästare på matte så kan du med fördel anmäla dig till Skolornas Matematiktävling, SM. Det är Svenska matematikersamfundet (SMS) som arrangerar tävlingen varje år och den har funnits alltsedan år 1961. Denna matematiktävling går ut på att lösa matematiska problem, men det är endast gymnasieelever som får ställa upp.

Gymnasielärare i matematik, som har uppmärksammat speciellt talangfulla elever, uppmanas att uppmuntra dessa att vara med i tävlingen. Som lärare kan man anmäla sin gymnasieskola till tävlingen eftersom man tävlar både individuellt och som skollag.

Både förra och förrförra årets vinnare heter David Wärn och han representerade Danderyds gymnasium. År 2016 arrangerades SM i Lund och David Wärn blev bäst i matte för andra året i rad. Vinnaren föräras bland annat en resa till Newton Institutet vid Cambridge universitet i Storbritannien, det så kallade Brummer & Partner-priset. Detta pris är till för att ge den matte-intresserade vinnaren ytterligare inspiration.

farben-basic